Jeg aner ikke når folk får tid til å spise alt de sier de spiser i julen. Kanskje det bare handler om et tyngre kosthold enn ellers i året. For noen handler det kanskje om "uskyldige" krus med dampende gløgg og stettglass med mentalhygiene etter lange dager med mye familetid.
Uansett er det slik at de fleste merker kiloene smyger seg på hoftene, og setter seg ekstra fast i julesesongen.
Midt i alle kurer og god råd som alle media flyter over med fant jeg trøst:
Kosematen som brenner fett
Skrevet av: Linda StølenVARM SJOKOLADE. Kakaoen i seg selv inneholder stoffer som hindrer fett i å legge seg på sidebena. Litt chili og kanel gir ekstra effekt. Foto:Colourbox
Her er den. Nyt med god samvittighet.
Faktisk kan det være at disse matvarene bidrar til å flytte vektnålen i riktig retning igjen, sjekk bare her:Varm sjokolade
Søt drikk, ja visst. Men du bestemmer selv hvor mye sukker du tilsetter. Kakao er proppet med antioksidanter som reduserer kroppens nivå av kortisol - et stresshormon som får fett til å legge seg på magen.
I en studie utført ved Cornell universitet i New York fant forskerne ut at konsentrasjonen av antioksidanter i varm sjokolade er fem ganger høyere enn i svart te.
SUNT OG GODT: Ja, varm sjokolade kan faktisk være både sunt og godt!Den fine kombinasjonen av karbohydrater og proteiner kan også hjelpe musklene dine til raskere restitusjon etter en hard treningsøkt, ifølge forskning publisert i tidsskriftet The International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.
En dæsj kanel i sjokoladen gjør drikken enda sunnere. Kanel inneholder stoffer som bidrar til å holde insulinet i sjakk og kroppen fra å lagre fett (husk bare å ikke bruke mer enn en halv teskje).
Med et lite chilikick i tillegg har du rene festdrikken.
1 liter melk
1 desiliter sukker
3/4 teskje kanel
1/4 teskje chilipulver
1 rød fersk chilipepper, fjern frø og skjær i strimler
Varm melken i en kjele (den skal ikke koke). Hakk sjokoladen i biter og ha den i melken sammen med sukkeret. Rør til det hele er jevnt blandet.Tilsett chilipulver og chilipepper og varm opp til rett under kokepunktet. Hell kakaoen i en mugge via en sil, slik at du får ut chilibitene. Nyt!
En dæsj kanel i sjokoladen gjør drikken enda sunnere. Kanel inneholder stoffer som bidrar til å holde insulinet i sjakk og kroppen fra å lagre fett (husk bare å ikke bruke mer enn en halv teskje).
Med et lite chilikick i tillegg har du rene festdrikken.
Prøv denne oppskriften:
Sjoko med chili og kanel
Cirka 100 gram usøtet sjokolade1 liter melk
1 desiliter sukker
3/4 teskje kanel
1/4 teskje chilipulver
1 rød fersk chilipepper, fjern frø og skjær i strimler
Varm melken i en kjele (den skal ikke koke). Hakk sjokoladen i biter og ha den i melken sammen med sukkeret. Rør til det hele er jevnt blandet.Tilsett chilipulver og chilipepper og varm opp til rett under kokepunktet. Hell kakaoen i en mugge via en sil, slik at du får ut chilibitene. Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det kan jo hende at du er helt uenig i det jeg skriver, eller at du kjenner deg igjen? Legg igjen en liten kommentar da vel .